Máslová polévka z řapíkatého celeru

Máslová polévka z řapíkatého celeru

Tato jemná krémová polévka z řapíkatého celeru má jako hlavní cíl skvělou chuť. Recept je rychle hotový, zdravý a vydatný. Máte rádi husté polévky? Pak ochutnejte! 

Ingredience:

  • ¼ hrnku másla
  • 1 malá cibule
  • 2 hrnky nadrobno nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 velký stroužek česneku
  • ⅓ hrnku hladké mouky
  • 1 a ½ hrnku kuřecího vývaru
  • 1 a ½ hrnku plnotučného mléka
  • 1 soli
  • ½ lžičky cukru
  • ⅛ lžičky mletého pepře

Postup:

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
  • Česnek prolisujte. 
  • Máslo si rozehřejte a orestujte na něm cibuli, přidejte celer a česnek.
  • Restujte asi 5-7 minut. 
  • Zasypte moukou a pražte další minutu.
  • Přilijte vývar a mléko, míchejte a přiveďte k varu. 
  • Přidejte cukr, pepř a vařte asi 15 minut. 
  • Dosolte dle chuti. 
krém z řapíkatého celeru: recepty na polévky
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.