Vločkové karbanátky s čočkou patří mezi oblíbené pokrmy. Pokud jste je ještě nikdy nezkoušeli, za ochutnání by rozhodně stály. Tato varianta receptu je obohacena o ovesné vločky a úžasnou omáčku.
Ingredience:
- 2 a ½ hrnku vody
- 1 hrnek hnědé čočky
- 3 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 hrnek nakrájených žampionů
- 1 hrnek nakrájeného řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- ¾ hrnku jemných ovesných vloček
- ½ hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušené cibule
Na omáčku:
- ¼ hrnku kečupu
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce barbecue omáčky
Postup:
- Čočku si uvařte ve 2 a ½ hrnku vody. Za 20-30 minut je hotová.
- Na olivovém oleji si orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte žampiony, nadrobno nasekaný celer, česnek a vařte, dokud žampiony nezměknou a voda z nich se neodpaří (asi 5-10 minut).
- Troubu si předehřejte na 175°C.
- Uvařenou čočku dejte do mixéru a rozmixujte tak, aby ještě nějaká struktura zůstala.
- Smíchejte směs cibule a žampionů, ovesné vločky, mouku, bazalku, pepř, sůl, sušenou cibuli s čočkou a vytvořte těsto.
- Z těsta vytvořte placky a vyskládejte je na vymazaný plech.
- Karbanátky dejte péct na 20 minut do trouby.
- V hrnci si smíchejte kečup, cukr, hořčici, barbecue omáčku a přiveďte k varu.
- Vařte asi 5 minut.
- Po 20 minutách karbanátky potřete ¼ hrnkem omáčky.
- Pečte ještě dalších 10 minut.
- Karbanátky z ovesných vloček podávejte se zbytkem omáčky.