Máte rádi tuto italskou pochoutku a zoufáte si, že si ji nemůžete dopřát? Pojďte si ji připravit ve variantě bez lepku. Náplň už si zvolíte dle vlastních chutí.
Ingredience:
- 1 a ⅔ quinoové mouky
- 2 lžičky psyllia v prášku
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli a pepře
- 1 hrnek teplé vody
- olivový olej
- stroužek česneku
- suroviny na vrch pizzy dle libosti
Postup:
- Troubu si předehřejte na 205 °C.
- Smíchejte si suché ingredience, pak přilévejte vodu a vytvarujte jemně lepivé těsto.
- Těsto dejte na olejem vymazaný plech a vlhkýma rukama jej rozetřete do tenka.
- Ozdobte ji dle vlastní fantazie a chutí.
- Pečte asi 20 minut.
- Nakonec potřete olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem.