Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Máte rádi tuto italskou pochoutku a zoufáte si, že si ji nemůžete dopřát? Pojďte si ji připravit ve variantě bez lepku. Náplň už si zvolíte dle vlastních chutí.

Ingredience:

  • 1 a ⅔ quinoové mouky
  • 2 lžičky psyllia v prášku
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli a pepře
  • 1 hrnek teplé vody
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • suroviny na vrch pizzy dle libosti

Postup:

  • Troubu si předehřejte na 205 °C.
  • Smíchejte si suché ingredience, pak přilévejte vodu a vytvarujte jemně lepivé těsto.
  • Těsto dejte na olejem vymazaný plech a vlhkýma rukama jej rozetřete do tenka. 
  • Ozdobte ji dle vlastní fantazie a chutí.
  • Pečte asi 20 minut.
  • Nakonec potřete olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem.
pizza z quinoy
Zdroj: cleavercooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.