Není nad lahodný kousek čerstvého chleba. Připravte si jej doma dle vlastních představ. Klidně jej obohaťte semínky. Podávejte třeba se svou oblíbenou pomazánkou.
Ingredience:
- ¾ hrnku teplé vody
- 1 balíček instantního droždí
- 1 a ½ hrnku mouky z prosa
- 1 hrnek tapiokového škrobu
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce xantanové gumy
- 1 lžička soli
- ½ prášku do pečiva
- 3 velká vejce (rozšlehaná)
- 2 lžíce olivového nebo jiného rostlinného oleje
- 1 lžička jablečného octa
Postup:
- Smíchejte si droždí s vodou a nechte 5 minut odstát.
- Do mixéru si vsypte mouku z prosa, škrob, cukr, gumu, sůl, prášek do pečiva a rozmixujte.
- Poté směs vsypte do robota, přidejte vodu s droždím, vejce, olej, ocet a vše důkladně prohnětejte.
- Bochník si dejte do pekáčku (potřeného olejem) o velikosti asi 20x10x10 cm.
- Přikryjte potravinářskou fólií a nechte jej vykynout do dvojnásobné velikosti.
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Dejte péci na zhruba 45 minut.