Tyto linecké řezy s brusinkovo-tvarohovou nádivkou zvou k vyzkoušení. Vypadají hezky, ale jsou i velice chutné.
INGREDIENCE:
Na těsto:
- 250 g loupaných mandlí
- 100 g mletých lískových ořechů
- 400 g hladké mouky
- 250 g práškového cukru
- špetka soli
- 2 lžičky koření do perníku
- 250 g změklého másla
- 5 vaječných žloutků
Na náplň:
- vanilkový lusk
- 400 g polotučného tvarohu v pozlátku
- 70 g cukru
- 1 vejce
- 20 g hladké mouka
- špetka drceného hřebíčku
- špetka muškátového oříšku
- 400 g brusinkové marmelády
- 1 vaječný žloutek
POSTUP:
- Rozemleté mandle a ořechy smíchejte s moukou, moučkovým cukrem, solí a kořením do perníku.
- Přidejte máslo, vypracujte, pak žloutky a zpracujte.
- Rozdělte jej na třetiny, zabalte do potravinové folie a dejte zchladit na hodinu do lednice.
- Poté si ze dvou částí vyválejte rovnoměrné pláty a propíchejte je vidličkou.
- Ze surovin na náplň s výjimkou brusinkové marmelády si ušlehejte tvarohovou nádivku a natřete jí druhý plát.
- Na tvarohovou nádivku dejte druhý plát a potřete marmeládou.
- Ze třetího dílu těsta vykrájejte libovolné tvary (třeba hvězdičky) a ozdobte vrchní část řezu.
- Pečte na 180 °C asi 35 minut.