Tento řez z tvarohu připomíná strakatou krávu. Může zaujmout malé děti a stát se tak oblíbenou svačinkou.
INGREDIENCE:
Na korpus:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g cukru
- 40 g kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 275 g změklého másla
- 2 vejce
Na krém:
- 250 g másla
- 6 vajec
- 300 g cukru
- 1 kg polotučného tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudinku
- šťáva a kůra z 1 citronu
POSTUP:
- Smíchejte mouky, cukr, vanilkový cukr, kakao a prášek do pečiva.
- Máslo si nakrájejte na kostky a přidejte k mouce. Vejce si vyšlehejte a přidejte k směsi.
- Vše spolu vyšlehejte a udělejte z těsta bochník.
- Bochník si rozdělte na dvě třetiny a třetinu.
- Oba bochníky zabalte do potravinové fólie a dejte je na 30 minut chladit.
Příprava krému:
- Máslo si dejte rozpustit a trochu jej zchlaďte.
- 2 vaječné bílky si vyšlehejte spolu se lžící cukru.
- Do vyšlehaných bílků přidejte zchladlé máslo.
- V další míse si smíchejte zbytek vajec spolu se dvěma žloutky, zbytkem cukru, pudinkem, tvarohem, citronovou kůrou a šťávou.
- Nakonec do této směsi vmíchejte bílkovou směs s máslem.
Finální úprava:
- Pečicí plech si vymazejte máslem a vysypejte moukou.
- Větší část těsta (dvě třetiny) si vyválejte a rozprostřete na plech.
- Na vrch rozprostřete krém a na krém natrhejte zbytek kakaového těsta, aby se vytvořily fleky.
- Dejte jej péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 50 minut.