Máte chuť na asijskou kuchyni? Vyzkoušejte oblíbené jarní závitky plné zeleniny a krevet.
Ingredience:
- 2 a ½ lžíce sezamového oleje
- 2 hrnky nakrouhaného zelí
- 1 hrnek mrkve nakrájené na tenké a úzké nudličky
- 1 hrnek na nudličky nakrájené červené papriky
- 120 g oloupaných a vykuchaných krevet
- ¾ hrnku na nudličky nakrájených hráchových lusků
- ¼ hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 2 lžíce rybí omáčky
- ¼ lžičky rozdrceného červeného pepře
- 8 ks (20×20 cm) rýžového papíru
- 1/2 hrnku sladké chilli omáčky
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte lžíci a půl oleje.
- Přidejte zelí, mrkev, červenou papriku a restujte asi minutu, minutu a půl.
- Směs nechte vychladit.
- Ve velké míse si smíchejte zeleninovou směs s hráškem, krevetami, koriandrem, limetkovou šťávou, červeným pepřem a rybí omáčkou.
- Rýžový papír si nechte dle návodu na obalu změknout, a poté jej naplňte směsí.
- Skládejte jej prvně po stranách, a pak rolujte, aby směs uvnitř dobře držela.
- Konce rýžového papíru navlhčete vodou, aby se přilepily.
- Dejte smažit po 4 ks do fritézy na 6-7 minut.
- Servírujte se sladkou chilli omáčkou.