Červený samet, který se zrodil v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Proslavil se natolik, že si získává pozornost dalšími experimenty. Tentokrát vzniká s využitím přírodního obarvení červené řepy. Tvarohový krém na muffiny jim dodá tu pravou korunu.
Ingredience:
- 1 hrnek pyré z červené řepy (asi 2 předvařené řepy)
- ½ hrnku kešu krému
- ½ hrnku kakaového prášku
- ⅛ hrnku javorového sirupu
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 velká vejce
- ⅓ hrnku nasekané tmavé čokolády
Na krém:
- 150 g polotučného tvarohu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce moučkového cukru
- maliny na ozdobu
Postup:
- Máte-li zakoupenou předvařenou řepu, stačí ji rozmixovat pomocí tyčového mixéru.
- Pokud máte čerstvou řepu, uvařte ji v hrnci s malým množstvím vody ve slupce (trvá to asi 30 minut).
- Pyré z řepy smíchejte s krémem z kešu, javorovým sirupem, kakaem, kypřícím práškem, vanilkou a vše spolu rozmixujte do hladka.
- Přidejte vejce a mixujte dalších 10 sekund navíc.
- Těsto nalijte do formiček na muffiny do ¾ jejich objemu.
- Pečte při 175 °C asi 15-20 minut.
- Mezitím, co se muffiny pečou, si připravte náplň nebo polevu.
- Potřebné ingredience kromě malin spolu vyšlehejte do nadýchané pěny.
- Polevou můžete ozdobit vychladlé muffiny pomocí zdobícího sáčku a vytvořit tak náramné cupcaky.
- Na vrch každého cupcaku položte malinu a máte-li i lístečky máty, klidně je taktéž zužitkujte.