Bezlepkové tvarohové muffiny z červené řepy

Bezlepkové tvarohové muffiny z červené řepy

Červený samet, který se zrodil v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Proslavil se natolik, že si získává pozornost dalšími experimenty. Tentokrát vzniká s využitím přírodního obarvení červené řepy. Tvarohový krém na muffiny jim dodá tu pravou korunu.

Ingredience:

  • 1 hrnek pyré z červené řepy (asi 2 předvařené řepy)
  • ½ hrnku kešu krému
  • ½ hrnku kakaového prášku
  • ⅛ hrnku javorového sirupu
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • ⅓ hrnku nasekané tmavé čokolády

Na krém:

  • 150 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • maliny na ozdobu

Postup:

  • Máte-li zakoupenou předvařenou řepu, stačí ji rozmixovat pomocí tyčového mixéru. 
  • Pokud máte čerstvou řepu, uvařte ji v hrnci s malým množstvím vody ve slupce (trvá to asi 30 minut). 
  • Pyré z řepy smíchejte s krémem z kešu, javorovým sirupem, kakaem, kypřícím práškem, vanilkou a vše spolu rozmixujte do hladka. 
  • Přidejte vejce a mixujte dalších 10 sekund navíc. 
  • Těsto nalijte do formiček na muffiny do ¾ jejich objemu. 
  • Pečte při 175 °C asi 15-20 minut. 
  • Mezitím, co se muffiny pečou, si připravte náplň nebo polevu. 
  • Potřebné ingredience kromě malin spolu vyšlehejte do nadýchané pěny. 
  • Polevou můžete ozdobit vychladlé muffiny pomocí zdobícího sáčku a vytvořit tak náramné cupcaky. 
  • Na vrch každého cupcaku položte malinu a máte-li i lístečky máty, klidně je taktéž zužitkujte. 
cupcaky s tvarohovou polevou
Zdroj: goodtoknow.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.