Zdrojem exotického ovoce je léto. Ono nám totiž připomíná moře, pláž a teplo. Tento tvarohový moučník ve vás může navodit tuto atmosféru i v sychravých dnech. Exotika z něj totiž přímo srší, co vy na to?
Ingredience:
- 3 vejce
- 2 lžíce teplé vody
- ¾ hrnku cukru
- ⅔ hrnku polohrubé mouky
- ¼ hrnku kukuřičného škrobu
- 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň:
- 10 plátků želatiny
- ⅔ hrnku cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek džusu z tropického ovoce
- 2 hrnky (500 ml) smetany ke šlehání
Na polevu:
- 2 balíčky dortového želé (20 g)
- 2 lžíce cukru
- 1 a ½ hrnku džusu z tropického ovoce
- ½ hrnku vody
Postup:
- Žloutky si oddělte od bílků. Bílky si vyšlehejte spolu s teplou vodou a až začnou tuhnout, po lžících zašlehávejte cukr.
- Jakmile budou bílky vyšlehané do tuha, opatrně zašlehejte taktéž žloutky.
- Bokem si smíchejte suché ingredience, tj. mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva.
- Nyní je přimíchejte ke směsi vajec.
- Hotové těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru zhruba 26 cm.
- Korpus dejte péct na 180 °C po dobu asi 25 minut.
Příprava náplně:
- Mezitím si připravte náplň.
- Želé plátky si namočte do studené vody, aby nabobtnaly (dle návodu na obalu).
- Vyšlehejte si tvaroh, cukr, vanilkový extrakt a džus.
- Z nabobtnané želatiny vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte ji pomalu zahřívat, po chvilce se rozpustí, ale nesmí se začít vařit.
- Želatinu z plamene odstavte a po lžících přimíchávejte tvarohovou směs.
Konečné zdobení:
- Vychladlý korpus rozřízněte na poloviny.
- Na spodní vrstvu naneste již připravenou náplň a přikryjte druhou částí korpusu.
- Na polevu z želé budete potřebovat návod na obalu výrobce.
- Teoreticky by se měla želatina smíchat se 2 lžícemi cukru a pomalu přidávat voda a džus a za stálého míchání přivést k varu.
- Hotové želé nalijte na vrch koláče.
- Moučník dejte chladit do lednice na 4-5 hodin.