Milujete čokoládu? Tak tento recept na moučník z čokolády je. Navíc je obohacen o kávu a tvaroh. Tyto ingredience jsou samy o sobě k nakousnutí, co?
Ingredience:
- 75 g másla
- 250 ml kávy
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 290 g cukru
- 185 g špaldové mouky
- 90 g kakaa
- 2 a ½ lžičky kypřícího prášku
- 1a ½ g sody bikarbony
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 3 vejce
- 200 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
Na čokoládovou polevu:
- 235 g změklého másla
- 235 g prosátého moučkového cukru
- 1 lžíce smetany ke šlehání
- 180 g hořké čokolády
Postup:
- Na středním ohni si rozpusťte máslo spolu s kávou a vanilkou.
- Ve velké míse si zamíchejte cukr, mouku, prosátý kakaový prášek, kypřící prášek, sodu a sůl.
- Do vychladlé směsi s máslem a kávou přidejte tyto suché ingredience, tvaroh a vejce.
- Vše důkladně promíchejte.
- Dortovou formu si vymažte máslem a vysypejte moukou.
- Těsto do takto připravené formy nalijte a dejte péct na 180 °C na 25-30 minut
- Mezitím si nachytejte náplň.
- Vyšlehejte si změklé máslo s prosátým cukrem.
- Poté přidejte šlehačku a 180 g rozpuštěné hořké čokolády (vychladlé).
- Vše důkladně rozmixujte.
- Po upečení a vychladnutí korpus rozřízněte na 2 části.
- Čokoládovou náplň nechte trochu ztuhnout a rozdělte si ji na 2 porce.
- První čtvrtinou potřete první patro korpusu a přikryjte jeho druhou částí.
- Druhou čtvrtinou náplně potřete druhé patro a zbytkem potřete celý moučník.
- Dejte jej na 20 minut do mrazáku.
- Po vychlazení můžete nazdobit 200 g rozpuštěné hořké čokolády na vaření a posypat hoblinkami z bílé čokolády.
- Dejte vychladit a můžete podávat.