Jak na vylepšení obyčejné ovesné kaše? Tento recept nabízí hned 3 způsoby, jak to udělat. Který by se vám zamlouval?
Ingredience:
- 160 g ovesných vloček
- 600 ml mléka, jeho náhražky (sojového, kokosového, ovesného) nebo vody
- špetka soli
Postup:
- Všechny ingredience dejte do hrnce a přiveďte k varu.
- Za občasného míchání (hlavně ke konci) vařte asi 5-6 minut.
Tipy na dochucení:
Ovesná kaše s jablky a ostružinami
Ingredience (množství zvolte dle vlastní chuti a potřeb):
- jablko
- ostružiny
- med
Postup:
- Jablko oloupejte, nastrouhejte a přidejte ke kaši spolu s ostružinami a medem.
Banánová kaše s mandlemi a skořicí
Ingredience:
- špetka skořice
- mák
- javorový sirup
- banán
- mandlové plátky
Postup:
- Kaši posypejte skořicí, mákem, pokapejte javorovým sirupem a ozdobte na kolečka nakrájeným banánem a mandlovými plátky.
Jablková kaše s javorovým sirupem a pekanovými ořechy
Ingredience:
- jablko
- pekanové ořechy
- javorový sirup
Postup:
- Kaši smíchejte s nastrouhaným jablkem, pokapejte sirupem a ozdobte opraženými pekanovými ořechy.