Ovesná kaše na slano se žampiony

Ovesná kaše na slano se žampiony

Pro slané gurmány máme i tuto slanou variantu vločkové kaše. Je jednoduchá a taktéž rychlovkou, která zasytí. Pro úplnou dokonalost ji můžete servírovat se ztraceným vejcem, pokapanou sojovou omáčkou a ozdobenou nasekanou jarní cibulkou.

Ingredience:

Na vločky:

  • 1 lžička olivového oleje
  • ¼ lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 hrnky vody

Na žampiony:

  • 1 lžíce oleje
  • 1 hrnek žampionů nakrájených na plátky
  • špetka soli

Na dokončení (libovolné):

  • vejce, kousek jarní cibulky, sojová omáčka

Postup:

Příprava kaše:

  • V hrnci si rozpalte lžičku oleje, na ní osmažte zázvor a přidejte vločky. Chvíli je restujte, posolte, opepřete, a pak je zalijte vodou. 
  • Přiveďte k varu a vařte asi 3-4 minuty, dokud vločky nezměknou (případně dolijte vodu).

Příprava žampionů:

  • Na rozpáleném oleji si osmažte žampiony do zlatova. 
  • Posypte špetkou soli.
  • Kaši a žampiony smíchejte a je hotovo.
  • Doplnit můžete o ztracené vejce, jarní cibulku a sojovou omáčku.
kaše naslano s žampiony
Zdroj: macheesmo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.