Vločky na slano s vejcem a sýrem

Vločky na slano s vejcem a sýrem

Zde je další tip na kaši z ovesných vloček na slano. Pokud vás neuspokojí sladké kaše, určitě vyzkoušejte. Tato varianta receptu vás možná mile překvapí.

Ingredience na dvě porce:

Na kaši:

  • 1 lžička oleje
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 hrnku jemných ovesných vloček
  • 2 hrnky vody
  • ¼ hrnku nastrouhaného čedaru
  • 2 lžičky nasekané bazalky

Na vejce:

  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 vejce
  • ½ lžičky papriky
  • sůl a pepř

Postup: 

Příprava kaše:

  • Rozehřejte si olej, na měm orestujte prolisovaný česnek a po 15 sekundách přidejte vločky. 
  • Pár sekund vločky restujte, a pak je podlijte vodou, posolte a opepřete.
  • Kaši přiveďte k varu a nechte asi 3-4 minuty probublávat. 
  • Případně dolejte vodu, pokud bude potřeba.
  • Před koncem přidejte sýr, bazalku a zamíchejte.

Příprava vajec:

  • Na pánvi si rozehřejte olej a na něm udělejte 2 volská oka.
  • Posypte je solí, paprikou a pepřem.
  • Podávejte je spolu s vločkovou kaší, klidně vejce nakrájejte na menší kousky a smíchejte. 
vločková kaše naslano s vejci
Zdroj: epicurius.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.