Strouhané hraběnčiny řezy s bílkovou polevou na velký plech

Strouhané hraběnčiny řezy s bílkovou polevou na velký plech

Čekáte velkou návštěvu nebo vás je doma hodně? Pak se vám určitě tato varianta receptu na strouhané hraběnčiny řezy na velký plech bude skvěle hodit. A co víc? Jsou opravdu dobré. 

Ingredience:

  • 1 jablko 
  • 2 lžičky kypřicího prášku do perníku
  • 4 vejce
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky skořice
  • 180 g moučkového cukru
  • hrst rozinek
  • 2 lžíce cukru
  • 200 g másla 
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 lžíce plnotučného mléka

Postup:

  • Mouku smíchejte s práškem do pečiva, změklým máslem a cukrem.
  • Přidejte žloutky (bílky dejte bokem), mléko, zamíchejte a 1/3 těsta dejte vychladit do lednice a 2/3 těsta do mrazáku (cca na 30 minut). 
  • ⅓  těsta si z lednice vytáhněte (zbytek vraťte do lednice) a rozválejte jej na tenkou placku dle velikosti vašeho plechu. (Vyberte plech o velikosti zhruba 35×45 cm.)
  • Jablko si oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přebytek šťávy si vymačkejte do sklenky (tu vypijte) a jablo rozprostřete po rozváleném těstě. 
  • Jablko posypejte směsí smíchané ze 2 lžic cukru a 2 lžiček skořice, dále rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy.
  • Bílky, které jste si dali bokem, nyní vyšlehejte do husta a rozprostřete jako další vrstvu na nastrouhané jablko.
  • Zbytek těsta si vytáhněte z mrazáku a nastrouhejte na hrubém struhadle na sníh z bílků.
    Dejte péct na 180°C na dobu asi 30 minut.
strouhané hraběnčiny řezy s jablky
Zdroj: platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.