Hraběnčiny řezy s pudinkem + videorecept

Hraběnčiny řezy s pudinkem + videorecept

Jablkové řezy s pudinkem si určitě zamilujete. Ten totiž dodává hraběnčiným řezům jiný rozměr. Recept je opět nenáročný na přípravu a zvládne jej skoro každý.

Ingredience:

  • 5 jablek
  • šťava z 1 citronu

Na korpus:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 170 g cukru

Na posypání:

  • 1 lžíce cukru 
  • ½ lžičky skořice

Na pudinkový krém:

  • 6 lžic mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce cukru
  • 440 ml mléka

Na drobenku:

  • 175 g mouky
  • 70 g cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 120 g másla

Postup:

  • Jablka si oloupejte, nakrájejte je na poloviny, a pak na plátky.
  • Šťávu z citronu přidejte k jablkům a zamíchejte. 
  • Do mísy si nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva a zamíchejte. 
  • Přidejte vejce, cukr a zašlehejte.
  • Hotové těsto v tenké vrstvě rozetřete na plech o velikosti cca 35×45 cm. 
  • Na těsto vyskládejte jablka jedno vedle druhého. 
  • Smíchejte si cukr se skořicí a touto směsí koláč posypte.
  • Nachystejte si pudink smícháním pudinkového prášku se 6 lžícemi mléka a 3 lžícemi cukru. 
  • 440 ml mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. 
  • Jakmile začne mléko vařit, přidejte rozmíchanou směs pudinku a vařte za stálého míchání do zhoustnutí (1 minutu).
  • Hotovým pudinkem koláč celý polijte.
  • Ingredience na drobenku smíchejte a vytvořte drobivou směs. 
  • Drobenku nasypejte jako finální část řezů a dejte péct na 175 °C na dobu zhruba 40 minut.
jablkový zákusek s pudinkem
Zdroj: joythebaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.