Jabkové řezy s dýní a smetanovým sýrem

Jabkové řezy s dýní a smetanovým sýrem

A jak jinak nazvat tyto jablečné řezy? Luxusní. Kombinace dýně hokkaido a jablek vás nenechá bez ohlasu.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 1 a ⅔ hrnku cukru
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 280 g dýňového kompotu (nebo čerstvé uvařené dýně)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 2 lžičky skořice
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ hrnku nakrájených jablek

Na krém:

  • 450 g čerstvého smetanového sýru
  • 1 hrnek změklého másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Postup:

  • Vejce si smíchejte s cukrem, olejem, dýní a pomocí mixéru vše rozmixujte.
  • Smíchejte si suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  • 2 lžíce této suché směsi odeberte a smíchejte ji s nakrájenými jablky. 
  • Zbytek suchých ingrediencí přidejte k vyšlehané směsi a důkladně promíchejte.
  • Nakonec přimíchejte jablka a těsto nalijte do většího plechu vyloženého pečicím papírem (cca 40×50 cm).
  • Korpus nechte péct na zhruba 30 minut při 175 °C.

Příprava náplně:

  • Všechny ingredience spolu vyšlehejte do hladkého krému. 
  • Na upečené a vychladlé těsto krém rozetřete.
  • Celý koláč rozdělte na 2 stejné poloviny. 
  • Jednu z polovin umístěte na tu druhou.
  • Dle libosti ozdobte nasekanými ořechy (nejlépe vlašskými nebo mandlemi).
jablkovo-dýňový zákusek se sýrovou náplní
Zdroj: savoryreviews.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.