Recept na řezy z jablek

Recept na řezy z jablek

Tyto křehké jablečné řezy potěší svou chutí. Mají vše, co se k jablkům hodí – skořici, mandle, rozinky a nakonec lahodné máslové těsto. Co na to říkáte?

Ingredience:

Na korpus:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 70 g cukru
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 250 g změklého másla

Na jablkovou náplň:

  • 1 a ½ kg jablek
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 30 g rozinek
  • 50 g másla

Na potření: 

  • 1 žloutek 
  • 1 lžíce mléka
  • mandlové lupínky

Postup:

  • Jablka si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. 
  • Dejte je do hrnce, přidejte k nim máslo, rozinky, polovinu dávky cukru, vanilkový cukr, skořici a přiveďte je k varu. 
  • Jablka duste, dokud nezměknou. 
  • Nechte je vychladnout, a pak do nich nasypejte zbytek cukru. 

Příprava těsta:

  • Smíchejte si mouky s kypřícím práškem, a poté přidejte všechny ostatní ingredience.
  • Vymíchejte těsto a rozdělte jej na 2 poloviny. 
  • Na pečicím papíře si z jedné poloviny vyválejte těsto o velikosti plechu (měl by být cca 30×40 cm velký). 
  • Těsto dejte na plech, navrch přidejte jablečnou směs a na vrch vyválejte stejným způsobem druhou část těsta. 
  • Vršek řezu potřete žloutkem smíchaným s mlékem a posypejte mandlovými lupínky. 
  • Pečte při 200°C asi 25 minut.
řezy z jablek a rozinek
Zdroj: landsolakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.