Sušenky z ovesných vloček s jablky a skořicí

Sušenky z ovesných vloček s jablky a skořicí

Ovesné sušenky si klidně můžete dopřát na cestách do práce, když ráno nestíháte. Určitě je můžete zařadit do kategorie lehké svačinky, která je zejména oblíbená u dětí. 

Ingredience:

  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička skořice
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 115 g změklého másla
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ¼ hrnku bílého cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ¾ hrnku ovesných vloček
  • 1 středně velké jablko

Postup:

  • Smíchejte mouky, skořici, muškátový oříšek, sodu a sůl.
  • Máslo vyšlehejte s třtinovým i bílým cukrem do pěny.
  • Přidejte vejce, vanilku a vyšlehejte. 
  • Nakonec přidejte suché ingredience, ovesné vločky a na kostičky nakrájené jablko.
  • Vše dobře smíchejte a těsto dejte na 30 minut do lednice.
  • Troubu si předehřejte na 175°C.
  • Z těsta vytvarujte hrudky a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Dejte péct do trouby na 12-14 minut.
sušenky z ovesných vloček s jablky
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.