Plněné celerové placky s vepřovým masem

Plněné celerové placky s vepřovým masem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Celerové placičky lze vytvořit i na plněný způsob. Už jste je někdy měli? U nás je tento recept netradiční, ale třeba vás zaujme. A máte-li rádi maso, určitě si pochutnáte.

Na těsto:

Ingredience:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku vařící vody
  • 1 hrnek vody

Na náplň:

  • 280 g mletého vepřového masa
  • 280 g řapíkatého celeru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce světlé sojové omáčky
  • sezamový olej
  • zázvor
  • jarní cibulka
  • olej

Postup:

  • Obě mouky si nasypejte do mísy. Po částech přilévejte vroucí vodu a míchejte.
  • Poté po částech přilévejte vodu pokojové teploty a míchejte.
  • Vyhnětené těsto přikryjte pokličkou a nechte 8-10 minut odpočívat.
  • Celer rozkrojte na poloviny a dejte vařit do vroucí vody na 1 minutu.
  • Poté jej zceďte a dejte do studené vody vychladit.
  • Nakrájejte jej na drobno.
  • Mleté maso osolte, přidejte k němu sezamový olej, sojovou omáčku, kousek nastrouhaného zázvoru, nasekanou jarní cibulku a nasekaný celer.
  • Vše důkladně promíchejte.
  • Těsto si na pomoučeném vále rozdělte na 8 bochníků. 
  • Z každého bochníku vyválejte asi ½ cm tlustou placku a naplňte směsí masa a zeleniny.
  • Placku zabalte jako plněný knedlík a mírně stlačte.
  • Dejte péct na rozehřátou suchou pánev a přikryjte pokličkou.
  • Z každé strany placku pečte 3-4 minuty.
  • Placky jsou hotové, když se začnou nafukovat.
  • Potřete je olejem a můžete podávat.
placičky plněné celerem a masem
Zdroj: yumchina.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.