Celerové placičky lze vytvořit i na plněný způsob. Už jste je někdy měli? U nás je tento recept netradiční, ale třeba vás zaujme. A máte-li rádi maso, určitě si pochutnáte.
Na těsto:
Ingredience:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1,5 hrnku hladké mouky
- ½ hrnku vařící vody
- 1 hrnek vody
Na náplň:
- 280 g mletého vepřového masa
- 280 g řapíkatého celeru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce světlé sojové omáčky
- sezamový olej
- zázvor
- jarní cibulka
- olej
Postup:
- Obě mouky si nasypejte do mísy. Po částech přilévejte vroucí vodu a míchejte.
- Poté po částech přilévejte vodu pokojové teploty a míchejte.
- Vyhnětené těsto přikryjte pokličkou a nechte 8-10 minut odpočívat.
- Celer rozkrojte na poloviny a dejte vařit do vroucí vody na 1 minutu.
- Poté jej zceďte a dejte do studené vody vychladit.
- Nakrájejte jej na drobno.
- Mleté maso osolte, přidejte k němu sezamový olej, sojovou omáčku, kousek nastrouhaného zázvoru, nasekanou jarní cibulku a nasekaný celer.
- Vše důkladně promíchejte.
- Těsto si na pomoučeném vále rozdělte na 8 bochníků.
- Z každého bochníku vyválejte asi ½ cm tlustou placku a naplňte směsí masa a zeleniny.
- Placku zabalte jako plněný knedlík a mírně stlačte.
- Dejte péct na rozehřátou suchou pánev a přikryjte pokličkou.
- Z každé strany placku pečte 3-4 minuty.
- Placky jsou hotové, když se začnou nafukovat.
- Potřete je olejem a můžete podávat.