Celerový řízek (vegan)

Celerový řízek (vegan)
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Celerové řízky sice nejsou z masa, ale zato mohou být příjemnou změnou, nemyslíte?

Je to rychlé a chutné. Stačí k tomu vymyslet adekvátní přílohu a je vystaráno.

Ingredience:

  • 1 velký celer bulvový
  • 3 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • mletá paprika
  • 150 g  strouhanky
  • 150 ml mléka (pro vegany třeba sojového)
  • 100 g hladké mouky
  • rostlinný olej

Postup:

  • Celer oloupejte a nakrájejte na asi 1 cm široká kolečka. 
  • Celer dejte vařit do vroucí osolené vody na dobu asi 5 minut do změknutí (ale nesmí být příliš měkký, aby se nerozpadal).
  • Hotový celer zceďte a nechte vychladit. Každé kolečko potřete hořčicí, posolte, opepřete, posypte paprikou a muškátovým oříškem. 
  • Přichystejte si trojobal.
  • Do jednoho hlubokého talíře si dejte mouku, do druhého mléko a do třetího strouhanku.
  • Každý kousek obalte v mouce, mléku a nakonec strouhance.
  • Smažte dozlatova na rostlinném oleji z obou stran.
  • Nechte okapat na ubrouscích a podávejte s libovolnou přílohou.
Řízky z celeru.
Zdroj: gonutss.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.