Tyto glazované plátky šunky jsou skvělou alternativou slaniny, kterou můžete podávat k snídani k oblíbenému volskému oku.
INGREDIENCE
- plátky šunky
- med nebo javorový sirup
- stolní olej na smažení
POSTUP
- Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trochu oleje a pánev nakláníme, aby povrch lehce zesklovatěl.
- Na pánev položíme plátky šunky v jedné vrstvě.
- Plátky otočíme, když ze spodní strany začnou hnědnout.
- Pokapeme plátky šunky malým množstvím medu nebo javorového sirupu.
- Šunku otočíme, aby se obalila z obou stran, a velmi krátce opečeme do hněda (cukr se může rychle připálit).
- Vyjmeme z pánve a podáváme.
Blíží se návštěva a jiná oslava a potřebujete narychlo připravit skvělé občerstvení? Inspirujte se našimi recepty na uzeninové pochoutky!