Recept na konzervovaný tatarák z cuket

Recept na konzervovaný tatarák z cuket
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Nevíte-li, jakou pochoutku podávat v rámci předkrmu svým hostům, připravte si cuketový tatarák. Recept na zavařování je velmi jednoduchý a pomůže vám uchovat skvělou chuť tataráku z cuket až několik měsíců. Nemusíte už trávit hodiny v kuchyni přípravou jídla. Místo toho si můžete užívat společnost své rodiny a přátel.

Ingredience

  • 1 střední cuketa
  • 1 hrst máty
  • citronová kůra z 1/2 ks
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • mořská sůl dle chuti

Postup

  • V míse smíchejte oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu s mátou, citronovou kůrou, sójovou omáčkou a červeným vinným octem. Směs ochuťte solí dle vlastní chuti a nechte ji 10 minut odpočívat. 
  • Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. 
  • Po této době cuketovým tatarákem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
  • Naplněné sklenice vložte do hrnce vyloženého čistou utěrkou, zalijte je vodou až po víčko a vařte je při teplotě 85 °C po dobu 20 minut. 
  • Sklenice následně vyndejte, postavte je víčky dolů na rovnou plochu a nechte je volně vychladnout. Takto připravený cuketový tatarák skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah spotřebujte co nejdříve.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.