Zapečené palačinky můžeme servírovat na nekonečně mnoho způsobů!
Zkuste naše recepty na palačinky z trouby ve slané a sladké podobě a přesvědčte se, jak chutné mohou být!
Inspirujte se u nás a nechte si chutnat!
Naše recepty
Jak se jí palačinky ve světě?
Amerika
Při návštěvě Ameriky nesmíte zapomenout na věž nadýchaných palačinek z podmáslí se sirupem a prorostlou slaninou. Nejlépe je budou jíst v retro jídelně, kde vám servírky doplňují „nekonečný“ šálek s filtrovanou kávou, stejně jako ve filmech.
Francie
Francouzi palačinky dovedli k dokonalosti. Jsou super tenké, lehké, křupavé a sladké, zalité čokoládou nebo karamelizovanými jablky se smetanou, ale nezapomínejte ani na jejich slané pohankové galettes.
Japonsko
Japonské jsou v podstatě suflé, které se tyčící to výšky a je nadýchané.
Brazílie
V Brazílii je obvyklé používat tapiokovou mouku na palačinky, ta se pak plní sladkou i slanou náplní. Oblíbený je strouhaný kokos a máslo.
Finsko
Finské pannukakku má všechny znaky yorkshirského pudinku. Čtvercový tvar, tyčící se do výšky, těsto upečené v troubě se pak krájí na čtverce a často se polévá ovocným kompotem.
Venezuela
Cachapas jsou tradičně vyráběné z kukuřičné mouky a patří mezi oblíbená venezuelská občerstvení a pouliční jídlo. Očekávejte, že budou plněné plátkem měkkého, vytékajícího bílého sýra.