Aglio olio s kapustou

Aglio olio s kapustou

Snadný a vydatný recept s trochou té zeleně v podobě zdravé kapusty. Vyzkoušejte ho, budete se divit jak vám zachutná!

Co budeme potřebovat

  1. 340 g špaget
  2. 50 – 100 ml vody z těstovin
  3. 50 ml extra panenského olivového oleje
  4. 4 stroužky česneku
  5. ½ lžičky vloček červené papriky
  6. Velký svazek kapusty
  7. ½ lžičky mořské soli
  8. Pepř
  9. Lžička citronové kůry
  10. Lžička citronové šťávy
  11. Petrželka
  12. Parmazán

Postup

  1. Těstoviny si uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu
  2. Vaříme, dokud nejsou dobré na skus
  3. Ve velké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olej
  4. Přidáme chilli vločky a na plátky nakrájený česnek
  5. Začneme restovat a restujeme po dobu 30 vteřin, dokud se směs nerozvoní
  6. Přidáme omytou a nakrájenou kapustu
  7. Zamícháme, osolíme a opepříme
  8. Mícháme, dokud kapusta takzvaně nezvadne
  9. Ze špaget si odebereme vodu a špagety následně scedíme
  10. Poté je přidáme ke kapustě
  11. Promícháme a přidáme trochu odebrané špagetové vody, šťávu z citronu, kůru z citronu
  12. Pokud se nám zdají těstoviny příliš suché, přidáme ještě trochu vody ze špaget, aby nám vznikla omáčka
  13. Těstoviny ochutnáme a podle sebe dochutíme
  14. Podáváme teplé s petrželí a parmazánem
Nejlepší těstoviny uvařené s kapustou a chilli.
Zdroj: eat-this.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.