Snadný a vydatný recept s trochou té zeleně v podobě zdravé kapusty. Vyzkoušejte ho, budete se divit jak vám zachutná!
Co budeme potřebovat
- 340 g špaget
- 50 – 100 ml vody z těstovin
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- ½ lžičky vloček červené papriky
- Velký svazek kapusty
- ½ lžičky mořské soli
- Pepř
- Lžička citronové kůry
- Lžička citronové šťávy
- Petrželka
- Parmazán
Postup
- Těstoviny si uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu
- Vaříme, dokud nejsou dobré na skus
- Ve velké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olej
- Přidáme chilli vločky a na plátky nakrájený česnek
- Začneme restovat a restujeme po dobu 30 vteřin, dokud se směs nerozvoní
- Přidáme omytou a nakrájenou kapustu
- Zamícháme, osolíme a opepříme
- Mícháme, dokud kapusta takzvaně nezvadne
- Ze špaget si odebereme vodu a špagety následně scedíme
- Poté je přidáme ke kapustě
- Promícháme a přidáme trochu odebrané špagetové vody, šťávu z citronu, kůru z citronu
- Pokud se nám zdají těstoviny příliš suché, přidáme ještě trochu vody ze špaget, aby nám vznikla omáčka
- Těstoviny ochutnáme a podle sebe dochutíme
- Podáváme teplé s petrželí a parmazánem