Alsaské zelí

Alsaské zelí

Následující recept je pro opravdové fajnšmejkry! Obsahuje spoustu masa a samozřejmě kysané zelí. Je to delikatesa!

INGREDIENCE

  • 1 lžíce sádla
  • 300 g uzeného bůčku
  • 1 cibule, nakrájená nahrubo
  • 1,5 kg kysaného zelí, scezeného
  • 3 bobkové listy
  • 2 hřebíčky
  • 2 lžičky jalovce
  • 1 lžička celého pepře
  • 350 ml ryzlinku nebo jiného suchého bílého vína
  • 4 uzené kotlety
  • 8 malých klobásek, třeba bavorských
  • 2 běžné klobásy, mírně paprikové, šikmo párkrát rozkrojené
  • vařené brambory a dijonská hořčice k podávání

POSTUP

  1. Bůček nakrájíme na větší nudličky nebo malé plátky a opečte na sádle dozlatova.
  2. Na závěr přidáme cibuli a mícháme asi 3 minuty, až zesklovatí.
  3. Vmícháme zelí, koření a víno.
  4. Přivedeme k varu a dvě třetiny rozložíme do pekáčku.
  5. Poklademe kotletami a klobáskami a na to rozložíme zbytek zelí.
  6. Přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 2,5 hodiny.
  7. Potom odklopíme, vytáhneme klobásky a maso trochu ze zelí a při zvýšené teplotě 200 °C dopečeme dozlatova.
  8. Podáváme s vařenými bramborami a dijonskou hořčicí.
Pečené zelí s klobásami a uzeným masem na talíři s krajícem chleba.
www.cookaround.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.