Následující recept je pro opravdové fajnšmejkry! Obsahuje spoustu masa a samozřejmě kysané zelí. Je to delikatesa!
INGREDIENCE
- 1 lžíce sádla
- 300 g uzeného bůčku
- 1 cibule, nakrájená nahrubo
- 1,5 kg kysaného zelí, scezeného
- 3 bobkové listy
- 2 hřebíčky
- 2 lžičky jalovce
- 1 lžička celého pepře
- 350 ml ryzlinku nebo jiného suchého bílého vína
- 4 uzené kotlety
- 8 malých klobásek, třeba bavorských
- 2 běžné klobásy, mírně paprikové, šikmo párkrát rozkrojené
- vařené brambory a dijonská hořčice k podávání
POSTUP
- Bůček nakrájíme na větší nudličky nebo malé plátky a opečte na sádle dozlatova.
- Na závěr přidáme cibuli a mícháme asi 3 minuty, až zesklovatí.
- Vmícháme zelí, koření a víno.
- Přivedeme k varu a dvě třetiny rozložíme do pekáčku.
- Poklademe kotletami a klobáskami a na to rozložíme zbytek zelí.
- Přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 2,5 hodiny.
- Potom odklopíme, vytáhneme klobásky a maso trochu ze zelí a při zvýšené teplotě 200 °C dopečeme dozlatova.
- Podáváme s vařenými bramborami a dijonskou hořčicí.