Americké brambory

Americké brambory
Příprava: 10 minut Vaření: 26 minut Počet porcí: 2

K přípravě těchto křupavých brambor s nadýchaným a dokonalým vnitřkem potřebujete jen pánev a pokličku.

Co budeme potřebovat

  • 500 g brambor
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • černý pepř
  • jemně nasekané čerstvé bylinky (1 lžička tymiánu nebo oregana nebo 1/2 lžičky rozmarýnu)
  • 1 lžíce másla

Postup

  • Brambory nakrájejte na kostičky nebo měsíčky.  
  • Zahřejte 2 lžíce rostlinného oleje na pánvi.
  • Přidejte brambory a dochuťte 1/2 lžičky soli.
  • Přikryjte poklicí a vařte, dokud brambory nezměknou asi 20 minut.
  • Mezitím si nadrobno nasekejte bylinky dle vlastního výběru.
  • Odkryjte a brambory otočte.
  • Dochuťte zbývající 1/2 lžičky soli a mletým pepřem.
  • Zvyšte teplotu na středně vysokou a vařte odkryté, dalších 5 až 10 minut, přičemž kousky posouvejte podle potřeby, aby se rovnoměrně opekly.
  • Přidejte bylinku a podle potřeby 1 lžíci nesoleného másla a vařte za občasného promíchání, dokud se máslo nerozpustí a bylinky nebudou voňavé, asi 1 minutu.

Zkuste i hranolky ze sladkých brambor! Jak na to se dozvíte v našem receptu!
Nejrychlejším způsobem, jak si připravit hranolky je ve fritéze. Jaká je ta nejlepší se dočtete v naší recenzi na fritovací hrnce.

Dozlatova opečené brambory.
Zdroj: seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.