Vždy jste si představovali jak asi chutnají lívance, které herci snídají v amerických bistrech? Dobrá zpráva je, že si je můžete udělat i u vás doma. Budete překvapeni jak jednoduchý recept to vlastně je a jak nadýchané lívanečky budou.
Co budeme potřebovat
- 300 g hladké mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 60 g cukru krystal
- špetka soli
- 1 vejce
- 440 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce másla na opékání
Postup
- V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
- Směs promícháme, aby se spojila.
- Přidáme vejce, mléko a vanilkový extrakt.
- Těsto šleháme, aby bylo hladké.
- Rozehřejeme si nepřilnavou pánev.
- Necháme na ní rozpustit 1 lžíci másla.
- Doprostřed pánve nalijeme těsto a necháme ho péct.
- Lívance opékáme z obou stran do hněda.
- Po každém 2 – 3 lívanci na pánev přidáme trochu másla.
Ovesné vločky jsou velmi oblíbenou surovinou ve světě fitness. Jsou výživné a obsahují spoustu vlákniny. Pokud i vy chcete podpořit své zdraví, vyzkoušejte jeden z těchto receptů na sušenky z ovesných vloček. Určitě si pochutnáte.