Americké lívanečky

Americké lívanečky
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Ochutnejte pravé americké lívance, které jsou snadné, lehké a nadýchané a skvěle se hodí například pro víkendový brunch. Pokud si je chcete trochu ozvláštnit, přimíchejte do těsta velkou hrst čerstvých borůvek.

Ingredience

  • 135 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 130 ml mléka
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (necháme mírně vychladnout) nebo olivového oleje, plus navíc na smažení

K podávání:

  • javorový sirup
  • máslo

Postup

  1. Do velké mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, sůl a moučkový cukr.
  2. V samostatné misce nebo džbánu lehce prošleháme mléko a vejce a poté zašleháme rozpuštěné máslo.
  3. Mléčnou směs vlijeme do moučné směsi a vidličkou šleháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Necháme těsto několik minut odstát.
  5. Na středním plameni rozehřejeme nepřilnavou pánev a přidáme kousek másla.
  6. Když se rozpustí, přidáme naběračku těsta (nebo dvě, pokud je vaše pánev dost velká na to, abyste smažili dva lívanečky současně).
  7. Bude se to zdát hodně husté, ale tak to má být.
  8. Počkáme, až vršek lívanečku začne bublat, poté ho otočíme a smažíme, dokud nebudou obě strany zlatavě hnědé a lívanec nabyde na tloušťku asi 1 cm.
  9. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
  10. Lívance můžeme udržovat teplé v troubě na nízkou teplotu, ale nejlépe chutnají čerstvé.
  11. Podáváme s máslem a javorovým sirupem.
Malé nadýchané lívanečky servírované na talířku, zalité javorovým sirupem.
www.bbc.co.uk

Vyzkoušejte i naše další recepty na lívance z Ameriky. Překvapte svou rodinu luxusní snídaní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.