Americký borůvkový koláč

Americký borůvkový koláč
Příprava: 40 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Borůvková buchta po americku je opravdu lahoda. Inspirujte se a dejte nám vědět, jak vám chutnala.

Ingredience

  • 250g polohrubé mouky
  • 120ml mléka nebo vody
  • 110g másla
  • 1 hrnek cukru
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 4 lžíce škrobu
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 6 hrnků borůvek

Postup

  • V míse smíchejte mouku se solí a rozpuštěným máslem.
  • Po lžících přimíchávejte studenou vodu nebo mléko a z těsta vytvořte jednu větší a jednu menší kouli.
  • Koule zabalte do potravinářské folie nebo pytlíku a nechte v lednici po dobu 4 hodin odležet.
  • Větší kouli těsta prohněťte a vyplňte jí dno a strany koláčové formy.
  • V míse smíchejte borůvky, cukry, škrob, skořici a šťávu z citronu.
  • Promíchejte a náplň dejte na připravené těsto ve formě.
  • Koláč překryjte plackou, kterou si vytvoříte z druhé (menší) části těsta.
  • Utěsněte, udělejte pár dírek, aby mohla odcházet pára při pečení.
  • Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200°C po dobu 1 hodiny dozlatova.
  • Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte nakrájený na trojúhelníčky.
Americký blueberry pie s křupavou krustou.
Zdroj: pillsbury.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.