Vyzkoušejte tyto hot dogy inspirované New Yorkem! Výborným párkům s karamelizovanou cibulí, kečupem, hořčicí a trochou kysaného zelí prostě nejde odolat.
Co budete potřebovat
- 4 velké párky
- 4 hot dog bulky
- kysané zelí, k podávání
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
- 1⁄4 lžičky mleté skořice
- velká špetka chilli
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky americké hořčice a navíc k podávání
- 2 lžičky kečupu a navíc k podávání
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky jablečného nebo bílého vinného octa
- 1 lžička worcesterské omáčky
Postup
- Nejprve si připravte cibuli.
- Na pánvi na mírném plameni rozehřejte olej a cibuli opékejte 10–12 minut, dokud nezezlátne a lehce nezhnědne.
- Vmíchejte skořici, chilli papričku, med, hořčici, kečup, rajčatový protlak, ocet, worcesterskou omáčku, 2-3 lžíce vody a špetku soli.
- Vařte 1-2 minuty, dokud cibule nezměkne, a pokud se vám zdá, že je suchá, přidejte trochu vody.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte ještě trochu chilli, hořčice nebo špetku cukru.
- Udržujte cibuli teplou, pokud ji podáváte ihned, nebo ji nechte vychladnout a schovejte do lednice.
- Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v lednici až pět dní.
- Před podáváním prohřejte na mírném ohni a podle potřeby přidejte trošku vody.
- Rozpalte gril a počkejte, až budou uhlíky popelavé, nastavte plynový gril na střední stupeň nebo rozpalte grilovací pánev na střední teplotu.
- Případně přiveďte k varu hrnec s vodou.
- Párky grilujte 15 minut na grilu nebo na grilovací pánvi, dokud nezuhelnatí, nebo vařte 8 minut v hrnci s vroucí vodou.
- Pokud používáte gril, ohřejte bulky na uhlí, chcete-li.
- Do každé bulky dejte lžící trochu kysaného zelí, poklaďte párkem a lžící nandejte karamelizovanou cibuli.
- Pokapejte trochou hořčice a kečupu navíc.
Máme pro vás také ty nejlepší recepty na uzeniny z grilu aneb užijte si skvělou letní grilovačku!