Tak tohle je opravdová lahůdka! Proč péct složité dezerty, když stačí zapnout gril, položit na něj ochucený ananas a podávat ho s luxusním karamelem s limetkou, kokosovou smetanou a chilli? Tak si ho spolu pojďme společně připravit!
Co budete potřebovat
- 1 ananas, oloupaný a zbavený jádřince, nakrájený na osminky
- kůra z 1 limetky
- ¼ šálku třtinového cukru
- ¼ lžičky chilli vloček
Na limetkový karamel:
- 1 šálek cukru
- ½ šálku kokosové smetany
- šťáva a kůra z 1 limetky
- ¼ lžičky chilli vloček
Postup
- Smíchejte kůru z 1 limetky, ¼ hrnku třtinového cukru a chilli vločky směsí potřete kousky ananasu.
- Ananas položte na gril a grilujte, dokud lehce nezuhelnatí.
- Do hrnce dejte šálek třtinového cukru a vařte, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje.
- Přidejte kokosovou smetanu.
- Vařte, dokud není karamel hladký.
- Přidejte limetkou šťávu a kůru a chilli vločky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Grilovaný ananas podávejte pokapaný karamelem.
Čekáte návštěvu a chcete jim připravit něco dobrého a netradičního ke kávě? S našimi recepty na ananasové buchty nemůžete sáhnout vedle! Vyzkoušejte bábovku, chlebíček nebo obrácený koláč. Nebudou chybět ani oblíbené řezy na plech.