Ananas z grilu s limetkovým karamelem

Ananas z grilu s limetkovým karamelem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Tak tohle je opravdová lahůdka! Proč péct složité dezerty, když stačí zapnout gril, položit na něj ochucený ananas a podávat ho s luxusním karamelem s limetkou, kokosovou smetanou a chilli? Tak si ho spolu pojďme společně připravit!

Co budete potřebovat

  • 1 ananas, oloupaný a zbavený jádřince, nakrájený na osminky
  • kůra z 1 limetky
  • ¼ šálku třtinového cukru
  • ¼ lžičky chilli vloček

Na limetkový karamel:

  • 1 šálek cukru
  • ½ šálku kokosové smetany
  • šťáva a kůra z 1 limetky
  • ¼ lžičky chilli vloček

Postup

  • Smíchejte kůru z 1 limetky, ¼ hrnku třtinového cukru a chilli vločky směsí potřete kousky ananasu.
  • Ananas položte na gril a grilujte, dokud lehce nezuhelnatí.
  • Do hrnce dejte šálek třtinového cukru a vařte, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje.
  • Přidejte kokosovou smetanu.
  • Vařte, dokud není karamel hladký.
  • Přidejte limetkou šťávu a kůru a chilli vločky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Grilovaný ananas podávejte pokapaný karamelem.
Ochucené kousky ogrilovaného ananasu s karamelem s limetkou, kokosovou smetanou a chilli na talíři.
www.farmtofork.com.au

Čekáte návštěvu a chcete jim připravit něco dobrého a netradičního ke kávě? S našimi recepty na ananasové buchty nemůžete sáhnout vedle! Vyzkoušejte bábovku, chlebíček nebo obrácený koláč. Nebudou chybět ani oblíbené řezy na plech.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.