Piškotová bábovka s ananasem a úžasnou ananasovou polevou je skvělým moučníkem, kterým nepohrdne žádná návštěva. Navíc při její přípravě nemusíte ani předehřívat troubu. Užijte si ji!
Ingredience
- ½ šálku margarínu
- 1 šálek másla
- 1 a ¾ šálků bílého cukru
- 6 velkých vajec
- 3 šálky proseté hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ¼ šálku mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- ¾ šálku nasekaného ananasu se šťávou
Na polevu:
- ¼ šálku másla
- 1,5 šálku moučkového cukru
- 1 šálek nasekaného ananasu, scezeného
Postup
- Vymažte a moukou vysypte 25 cm formu na bábovku.
- Prosejte spolu s moukou i prášek do pečiva.
- Dejte stranou.
- Ve velké misce smíchejte margarín, 1 šálek másla a šálek cukru, dokud směs nebude lehká a nadýchaná.
- Přidávejte po jednom vejce, vždy dobře promíchejte a poté vmíchejte vanilku.
- Přidávejte směs mouky střídavě s mlékem, vždy dobře promíchejte.
- Přimíchejte 3/4 šálku nasekaného ananasu.
- Těsto nalijte do formy.
- Vložte do studené trouby, kterou zapněte na 175°C a pečte po dobu 90 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte 10 minut stát.
- Opatrně vyjměte z formy.
- V malém hrnci smíchejte 1/4 šálku másla, moučkový cukr a 1 šálek nasekaného ananasu.
- Zahřejte a míchejte, dokud se vše nerozpustí.
- Nalijte na bábovku a podávejte.