Ogrilovaný čerstvý ananas politý máslem s javorovým sirupem a posypaný ořechy má dokonalý elegantní nádech, který ocení všichni vaši hosté. Připravte jim tuto dobrotu a vždy se k vám budou rádi vracet!
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku javorového sirupu
- 3 lžíce másla, rozpuštěného
- 1 čerstvý ananas
- 2 lžíce nasekaných makadamových nebo lískových ořechů, opražených
Postup
- Smíchejte sirup a máslo a dejte stranou.
- Ananas podélně rozčtvrťte a horní část nechte připojenou.
- Navlhčete papírovou utěrku olejem na vaření a pomocí kleští s dlouhou rukojetí olej rozetřete na grilovací rošt, aby se lehce potáhl.
- Ananas grilujte bez víka na středním ohni 5 minut.
- Otočte, potřete javorovým máslem a grilujte dalších 5–7 minut nebo dokud nebude ananas hotový.
- Potřete grilovaný ananas javorovým máslem a posypte ořechy.
- Podávejte se zbylým javorovým máslem.
- Dobrou chuť!