Ananasové řezy s bílou čokoládou a kokosem

Ananasové řezy s bílou čokoládou a kokosem

Tyto lahodné řezy z ananasu, bílé čokolády a strouhaného kokosu prostě musíte vyzkoušet! Stanou se vaším oblíbeným moučníkem, který ocení i všichni vaši hosté. Tak pojďme na to!

Co budete potřebovat

  • 90 g másla, nakrájeného nahrubo
  • 250 g bílé čokolády nasekané nahrubo
  • 440 g konzervovaných kousků ananasu ve vlastní šťávě
  • 350 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 65 g strouhaného kokosu

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Připravte si plech o rozměrech 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základnu a dlouhé strany pečicím papírem.
  • Papír přetáhněte o 5 cm přes strany.
  • Míchejte máslo a čokoládu ve středním hrnci na mírném ohni, dokud nebudete mít hladkou směs.
  • Nechte 10 minut chladit.
  • Mezitím dobře sceďte ananas a ponechte si asi 2 lžíce šťávy.
  • Do čokoládové směsi vmíchejte 110 g moučkového cukru, vejce, prosátou mouku, prášek do pečiva, 40 g sušeného kokosu a okapaný ananas.
  • Směs rozprostřete na plech.
  • Pečte asi 35 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladit na plechu.
  • Mezitím prosejte zbytek moučkového cukru do střední žáruvzdorné mísy a vmíchejte ananasovou šťávu, kterou jste si předtím odložili.
  • Dejte misku na hrnec s vroucí vodou a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  • Buchtu potřete polevou a posypte zbylým strouhaným kokosem.
  • Před podáváním nechte stát při pokojové teplotě, dokud poleva neztuhne.
  • Užijte si to!
Řezy z ananasu, bílé čokolády a strouhaného kokosu na tácu.
www.womensweeklyfood.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.