Tyto lahodné řezy z ananasu, bílé čokolády a strouhaného kokosu prostě musíte vyzkoušet! Stanou se vaším oblíbeným moučníkem, který ocení i všichni vaši hosté. Tak pojďme na to!
Co budete potřebovat
- 90 g másla, nakrájeného nahrubo
- 250 g bílé čokolády nasekané nahrubo
- 440 g konzervovaných kousků ananasu ve vlastní šťávě
- 350 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 65 g strouhaného kokosu
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Připravte si plech o rozměrech 24 cm x 32 cm a vyložte jeho základnu a dlouhé strany pečicím papírem.
- Papír přetáhněte o 5 cm přes strany.
- Míchejte máslo a čokoládu ve středním hrnci na mírném ohni, dokud nebudete mít hladkou směs.
- Nechte 10 minut chladit.
- Mezitím dobře sceďte ananas a ponechte si asi 2 lžíce šťávy.
- Do čokoládové směsi vmíchejte 110 g moučkového cukru, vejce, prosátou mouku, prášek do pečiva, 40 g sušeného kokosu a okapaný ananas.
- Směs rozprostřete na plech.
- Pečte asi 35 minut.
- Upečenou buchtu nechte vychladit na plechu.
- Mezitím prosejte zbytek moučkového cukru do střední žáruvzdorné mísy a vmíchejte ananasovou šťávu, kterou jste si předtím odložili.
- Dejte misku na hrnec s vroucí vodou a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Buchtu potřete polevou a posypte zbylým strouhaným kokosem.
- Před podáváním nechte stát při pokojové teplotě, dokud poleva neztuhne.
- Užijte si to!