Ananasové řezy s vanilkovou polevou

Ananasové řezy s vanilkovou polevou

Na tyto jednoduché řezy s ananasem potřebujete pouze pár ingrediencí. Dokonalá poleva ze sýru Philadelphia a vanilky jim dodává ten správný šmrnc. Servírujte je k snídani či jako výtečný dezert.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce pokojové teploty
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 560 g konzervovaných ananasových kousků včetně šťávy

Na polevu:

  • 230 g sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nerezový pekáč o rozměrech 23×33 cm vyložte listem pečícího papíru tak, aby zakrýval i okraje pekáče a nastříkejte olejem ve spreji.
  • Smíchejte cukr a vejce ve velkém stolním mixéru a mixujte 1 minutu.
  • Přidejte mouku a jedlou sodu a pokračujte v míchání.
  • Poté přidejte ananasové kousky včetně šťávy.
  • Mixujte, dokud se vše nespojí a poté vyjměte misku z mixéru.
  • Těsto přendejte do pekáče a pečte 35 minut, dokud není vršek zlatavě hnědý a do středu lze zapíchnout párátko a vyjmout, aniž by se těsto přilepilo.
  • Po upečení buchtu vyjměte a nechte vychladnout.
  • Zatímco buchta chladne, smíchejte sýr, moučkový cukr a vanilku ve velkém stolním mixéru.
  • Mixujte velmi pomalu a nechte zapracovat sýr a moučkový cukr, přičemž nezapomeňte občas seškrábat boky, dokud nezískáte hustou polevu.
  • Polevou potřete buchtu a podávejte.
Ananasová buchta z plechu s polevou.
www.whatsgabycooking.com

K nejen tomuto moučníku určitě oceníte skvělou kávu. Pokud ještě doma nemáte kvalitní kávovar, možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.