Na tyto jednoduché řezy s ananasem potřebujete pouze pár ingrediencí. Dokonalá poleva ze sýru Philadelphia a vanilky jim dodává ten správný šmrnc. Servírujte je k snídani či jako výtečný dezert.
Co budete potřebovat
- 2 vejce pokojové teploty
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 560 g konzervovaných ananasových kousků včetně šťávy
Na polevu:
- 230 g sýra Philadelphia pokojové teploty
- 2 šálky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Nerezový pekáč o rozměrech 23×33 cm vyložte listem pečícího papíru tak, aby zakrýval i okraje pekáče a nastříkejte olejem ve spreji.
- Smíchejte cukr a vejce ve velkém stolním mixéru a mixujte 1 minutu.
- Přidejte mouku a jedlou sodu a pokračujte v míchání.
- Poté přidejte ananasové kousky včetně šťávy.
- Mixujte, dokud se vše nespojí a poté vyjměte misku z mixéru.
- Těsto přendejte do pekáče a pečte 35 minut, dokud není vršek zlatavě hnědý a do středu lze zapíchnout párátko a vyjmout, aniž by se těsto přilepilo.
- Po upečení buchtu vyjměte a nechte vychladnout.
- Zatímco buchta chladne, smíchejte sýr, moučkový cukr a vanilku ve velkém stolním mixéru.
- Mixujte velmi pomalu a nechte zapracovat sýr a moučkový cukr, přičemž nezapomeňte občas seškrábat boky, dokud nezískáte hustou polevu.
- Polevou potřete buchtu a podávejte.
K nejen tomuto moučníku určitě oceníte skvělou kávu. Pokud ještě doma nemáte kvalitní kávovar, možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání?