Krásně vláčná ananasová buchta s lehkým dotekem citronu je neuvěřitelně snadná a když k ní přidáte ještě úžasnou polevu z krémového sýru a vanilky, už nikdy nebudete chtít jinou!
Ingredience
- 110 g másla
- 2 šálky krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 2 šálky hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku
- 1 lžíce citronové kůry
- 1 čajová lžička vanilky
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 560 g drceného ananasu ve vlastní šťávě
Na polevu:
- 110 g změkčeného másla
- 220 g změkčeného krémového sýru
- 4 až 6 šálků moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Postříkejte pekáč o rozměrech 33 x 23 cm nepřilnavým sprejem na vaření a odložte stranou.
- Sceďte drcený ananas ze šťávy a nechte si šťávu stranou (měli byste mít něco přes 3/4 šálku šťávy).
- Pomocí ručního mixéru smíchejte máslo s cukrem, dokud nebude směs načechraná a nezačne vypadat bíle, asi 3–5 minut.
- Po jednom vmíchejte vejce, vždy dobře promíchejte a nakonec přidejte lžíci mouky, abyste zabránili srážení těsta.
- Do těsta zamíchejte mouku, sodu, muškátový oříšek, citronovou kůru, vanilku a vanilkový extrakt.
- Můžete přidat ananasovou šťávu.
- Dále vmíchejte drcený ananas.
- Dobře promíchejte, dokud se vše úplně nespojí.
- Přidejte více ananasové šťávy (asi 1/2 šálku nebo méně) a seškrábněte boky mixéru.
- Nalijte těsto na připravený plech a rovnoměrně rozložte.
- Pečte asi 30 – 35 minut, dokud špejle vložená do středu buchty nevyjde čistá.
- Vyjměte z trouby a nechte buchtu úplně vychladnout.
- Vyšlehejte krémový sýr, máslo a vanilku do krémova.
- V případě potřeby můžete použít mixér.
- Postupně prosévejte moučkový cukr a za stálého míchání promíchejte, dokud nebude směs hladká.
- Namažte buchtu vzniklou polevou a ozdobte ananasem.