Ananasové řezy s vanilkovou polevou

Ananasové řezy s vanilkovou polevou
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Krásně vláčná ananasová buchta s lehkým dotekem citronu je neuvěřitelně snadná a když k ní přidáte ještě úžasnou polevu z krémového sýru a vanilky, už nikdy nebudete chtít jinou!

Ingredience

  • 110 g másla
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 čajová lžička vanilky
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 560 g drceného ananasu ve vlastní šťávě

Na polevu:

  • 110 g změkčeného másla
  • 220 g změkčeného krémového sýru
  • 4 až 6 šálků moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Postříkejte pekáč o rozměrech 33 x 23 cm nepřilnavým sprejem na vaření a odložte stranou.
  3. Sceďte drcený ananas ze šťávy a nechte si šťávu stranou (měli byste mít něco přes 3/4 šálku šťávy).
  4. Pomocí ručního mixéru smíchejte máslo s cukrem, dokud nebude směs načechraná a nezačne vypadat bíle, asi 3–5 minut.
  5. Po jednom vmíchejte vejce, vždy dobře promíchejte a nakonec přidejte lžíci mouky, abyste zabránili srážení těsta.
  6. Do těsta zamíchejte mouku, sodu, muškátový oříšek, citronovou kůru, vanilku a vanilkový extrakt.
  7. Můžete přidat ananasovou šťávu.
  8. Dále vmíchejte drcený ananas.
  9. Dobře promíchejte, dokud se vše úplně nespojí.
  10. Přidejte více ananasové šťávy (asi 1/2 šálku nebo méně) a seškrábněte boky mixéru.
  11. Nalijte těsto na připravený plech a rovnoměrně rozložte.
  12. Pečte asi 30 – 35 minut, dokud špejle vložená do středu buchty nevyjde čistá.
  13. Vyjměte z trouby a nechte buchtu úplně vychladnout.
  14. Vyšlehejte krémový sýr, máslo a vanilku do krémova.
  15. V případě potřeby můžete použít mixér.
  16. Postupně prosévejte moučkový cukr a za stálého míchání promíchejte, dokud nebude směs hladká.
  17. Namažte buchtu vzniklou polevou a ozdobte ananasem. 
Buchta z ananasu s polevou servírovaná na talíři s vidličkou.
www.africanbites.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.