Andělský nadýchaný perník 

Andělský nadýchaný perník 
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Tento, neuvěřitelně jemný, vláčný a chutný dezert je opravdu nebeský. 

Recept je zajímavý tím, že neobsahuje zázvor, přesto v něm chuť zázvoru ucítíte.

Vyzkoušejte to sami!

Ingredience

  • ⅓ šálku cukru
  • ¼ šálku pevného rostlinného tuku (např. Hera, Flora)
  • 1 vejce
  • ½ šálku melasy
  • 1 šálek univerzální bílé mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • ¼ čajové lžičky mletého hřebíčku
  • ½ šálku vroucí vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C a připravte si pekáč.
  • Smíchejte cukr a tuk, přidejte vejce, melasu a vyšlehejte do hladka. 
  • Prosejte mouku a vmíchejte do ní sůl a zbývající koření. Vše promíchejte a přidejte do melasové směsi. 
  • Poté, co se všechny ingredience propojí, přidejte do směsi vroucí vodu a vyšlehejte do hladka. 
  • Připravené těsto nalijte do pekáče a pečte 30 minut. 
  • Podávejte teplé nebo vychlazené, ozdobené šlehačkou. 
  • Díky tomuto receptu získáte 6–8 porcí lahodné pochoutky.
Perníkový chléb, servírovaný v papírových pekáčcích.
zdroj: fakefoodfree.com

Inspirujte se také dalšími recepty na cuketové moučníky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.