Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 kg nezralého angreštu
- 90 dkg cukru krystal
- 5-10 sáčků vanilkového cukru
- 50 ml rumu
Postup receptu
- Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce
- Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy
- Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu
- Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu
- Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme
- Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum
- Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C
- Je-li angrešt už zralý, tak přidáme Želírfix 1:1