Arancini se šunkou a mozzarellou pečené v troubě

Arancini se šunkou a mozzarellou pečené v troubě
Příprava: 45 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Klasické arancini by sice měly být smažené, to ale neznamená, že se nedají připravit i zdravějším způsobem – upéct v troubě.

Ingredience

Rýžový základ

  • 350 g rýže (Arborio nebo Carnaroli)
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 40 g másla
  • špetka šafránu
  • sůl

Ragú

  • 100 g mozzarelly
  • 100 ml bešamelové omáčky
  • 40 g šunky
  • sůl, pepř

Obalení

  • 1 vejce
  • strouhanka

Postup

  1. Zeleninový vývar přiveďte k varu, přidejte šafrán a rýži.
  2. Vařte přibližně 15 minut, až se vývar vyvaří a rýže bude suchá.
  3. Vypněte oheň, přidejte máslo a parmazán a míchejte, dokud se ingredience dobře nespojí.
  4. Rýžovou směs dejte na plech nebo do zapékací mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte při pokojové teplotě vychladnout.
  5. V mezidobě si nakrájejte šunku a mozzarellu na malé kostičky.
  6. Po vychladnutí rýže se pusťte do tvorby koulí.
  7. Do dlaně rozprostřete část rýže, přidejte několik kostiček šunky a mozzarelly, přidejte malé množství bešamelové omáčky a přiklopte další částí rýže.
  8. Pečlivě uzavřete a namočte do rozšlehaného vejce.
  9. Na závěr arancici obalte ve strouhance.  
  10. Vložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut.
Rýžové koule plněné šunkou a mozzarellou.
zdroj: tuorlorosso.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.