Při vánočním pečení se nejčastěji používají ořechy vlašské nebo lískové.
Nejsou ale jedinou možností.
Už jste vyzkoušeli vánoční pečivo s burskými oříšky?
Inspirujte se recepty na arašídové cukroví!
Existuje v mnoha variantách a dají se z něj vytvořit velmi originální nápady.
Naše recepty
Několik informací na závěr
Arašídy nebo též burské oříšky ve skutečnosti ořechy nejsou. Jedná se o plody rostliny jménem podzemnice olejná a patří mezi luštěniny. Slupka, ve které se obvykle nacházejí dva burské oříšky, je vlastně lusk, podobně jako je tomu například v případě fazolí nebo hrachu. Nejčastěji se zpracovávaní pražením, které jim dodá jejich oříškovou chuť.
Opražené arašídy se poté buď solí, nebo naopak obalují v cukru či čokoládě. Kromě toho se z arašídů vyrábí také, především v anglosaských zemích velmi oblíbené, arašídové máslo a mouka. K pečení cukroví se často využívá právě krémové arašídové máslo nebo namleté pražené arašídy.