Arašídové cukroví s čokoládou

Arašídové cukroví s čokoládou

Lahodné cukroví, které svým tvarem připomíná čepičku.

Ingredience:

  • 1/2 šálku bílého krystalového cukru
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/2 šálku krémového arašídového másla
  • 1/2 šálku másla
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • krystalový cukr na obalení
  • kousky čokolády nebo čokoládové bonbony na ozdobení

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. V míse vyšlehejte bílý cukr, hnědý cukr, arašídové máslo, máslo a vejce elektrickým mixérem.
  3. Poté prostupně vmíchejte mouku a prášek do pečiva, až vznikne těsto.
  4. Z těsta vytvarujte centimetrové kuličky a obalte je v krystalovém cukru.
  5. Na pečicím papírem vyložené plechy pokládejte kuličky asi tři centimetry od sebe.
  6. Pečte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou okraje lehce zlatavě hnědé.
  7. Do středu každého kousku cukroví ihned vtlačte kousek čokolády.
Cukroví s burskými oříšky a čokoládou.
zdroj: bettycrocker.com

Ořechy jsou při pečené vánočního pečiva jednou ze základních surovin. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na ořechové cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.