Lahodné cukroví, které svým tvarem připomíná čepičku.
Ingredience:
- 1/2 šálku bílého krystalového cukru
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1/2 šálku krémového arašídového másla
- 1/2 šálku másla
- 1 vejce
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- krystalový cukr na obalení
- kousky čokolády nebo čokoládové bonbony na ozdobení
Postup:
- Troubu předehřejte na 180°C.
- V míse vyšlehejte bílý cukr, hnědý cukr, arašídové máslo, máslo a vejce elektrickým mixérem.
- Poté prostupně vmíchejte mouku a prášek do pečiva, až vznikne těsto.
- Z těsta vytvarujte centimetrové kuličky a obalte je v krystalovém cukru.
- Na pečicím papírem vyložené plechy pokládejte kuličky asi tři centimetry od sebe.
- Pečte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou okraje lehce zlatavě hnědé.
- Do středu každého kousku cukroví ihned vtlačte kousek čokolády.
Ořechy jsou při pečené vánočního pečiva jednou ze základních surovin. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na ořechové cukroví!