Vše, co potřebujete na toto domácí máslo z arašídů, je pár minut, arašídy a kuchyňský robot! Výsledkem bude to nejlepší arašídové máslo, jaké jste kdy jedli. Nevěříte? Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 4 šálky loupaných arašídů
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Rozložte 4 šálky arašídů v jedné vrstvě na velký pečicí plech s okrajem vyložený pečícím papírem.
- Pečte 20 až 25 minut, během pečení alespoň dvakrát promíchejte.
- Když se arašídy rozvoní a jsou opečené, vyjměte je z trouby a přidejte je do vysoce výkonného mixéru nebo kuchyňského robotu.
- Arašídy mixujte, dokud nejsou jemně nasekané.
- Zpracovávejte nebo mixujte při nízké rychlosti po dobu 1 minuty, poté stroj zastavte a oškrábejte strany.
- Arašídové máslo bude suché a krupičkové.
- Opět mixujte při nízké rychlosti po dobu 1 minuty nepřetržitě, poté stroj zastavte a oškrábejte spodní strany.
- Začne se vám tvořit hrudkovitá pasta.
- Potřetí mixujte při nízké rychlosti další minutu nepřetržitě, poté stroj zastavte a znovu oškrábejte spodní strany.
- Arašídové máslo bude v tomto bodě husté a zrnité.
- Počtvrté mixujte po dobu 1 až 2 minut nebo trochu déle.
- Arašídové máslo by v tomto okamžiku mělo být krémové a hladké.
- V zakryté nádobě vám v lednici vydrží několik týdnů.