Arašídové máslo

Arašídové máslo
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 1

Vše, co potřebujete na toto domácí máslo z arašídů, je pár minut, arašídy a kuchyňský robot! Výsledkem bude to nejlepší arašídové máslo, jaké jste kdy jedli. Nevěříte? Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  1. 4 šálky loupaných arašídů

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Rozložte 4 šálky arašídů v jedné vrstvě na velký pečicí plech s okrajem vyložený pečícím papírem.
  • Pečte 20 až 25 minut, během pečení alespoň dvakrát promíchejte.
  • Když se arašídy rozvoní a jsou opečené, vyjměte je z trouby a přidejte je do vysoce výkonného mixéru nebo kuchyňského robotu.
  • Arašídy mixujte, dokud nejsou jemně nasekané.
  • Zpracovávejte nebo mixujte při nízké rychlosti po dobu 1 minuty, poté stroj zastavte a oškrábejte strany.
  • Arašídové máslo bude suché a krupičkové.
  • Opět mixujte při nízké rychlosti po dobu 1 minuty nepřetržitě, poté stroj zastavte a oškrábejte spodní strany.
  • Začne se vám tvořit hrudkovitá pasta.
  • Potřetí mixujte při nízké rychlosti další minutu nepřetržitě, poté stroj zastavte a znovu oškrábejte spodní strany.
  • Arašídové máslo bude v tomto bodě husté a zrnité.
  • Počtvrté mixujte po dobu 1 až 2 minut nebo trochu déle.
  • Arašídové máslo by v tomto okamžiku mělo být krémové a hladké.
  • V zakryté nádobě vám v lednici vydrží několik týdnů.
Máslo z arašídů ve sklenici.
www.www.culinaryhill.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.