Asijská polévka Pho

Asijská polévka Pho

Užijte si kouzlo jedné z nejoblíbenějších nudlových polévek na světě! Ač se nejedná úplně tak o čínskou polévku, ale o vietnamskou, rozhodně v tomto článku nesmí chybět, protože je tak lehká, plná chuti a naprosto návyková, že vás o ni nemůžeme ochudit.

Ingredience

  • 2 velké cibule, rozpůlené
  • 150 g nakrájeného zázvoru
  • 10 badyánů
  • 4 skořice
  • 4 kardamonové lusky
  • 3 hřebíčky
  • 1,5 lžíce koriandrových semínek
  • 1,5 kg hovězího hrudí
  • 1 kg masných hovězích kostí
  • 1 kg morkové kosti
  • 3,5 litru vody
  • 2 lžíce cukru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 50 g sušených rýžových nudlí – na 1 porci
  • 30 g hovězí svíčkové, nakrájené na velmi tenké plátky – na 1 porci
  • 3 – 5 plátků hovězího hruí (z vývaru) – na 1 porci

 K servírování:

  • hrstka fazolových klíčků
  • thajská bazalka, 3 – 5 větviček
  • koriandr, 3 – 5 větviček (nebo více bazalky)
  • limetkové klínky
  • jemně nakrájené červené chilli
  • omáčka hoisin
  • omáčka Sriracha

Postup

  1. Zahřejte těžkou pánvi na vysokou teplotu (bez oleje), dokud nezačne kouřit.
  2. Vložte cibuli a zázvor do pánve řezanou stranou dolů.
  3. Restujte několik minut, dokud není cibule i zázvor lehce spálený, pak otočte.
  4. Vyjměte a odložte stranou.
  5. Opečte lehce koření na suché pánvi na středně vysoké teplotě po dobu 3 minut.
  6. Opláchněte kosti a hrudí a poté je podlejte vodou ve velkém hrnci.
  7. Vařte 5 minut a poté sceďte.
  8. Opláchněte každou kost a hrudí pod vodou z vodovodu.
  9. Hrnec otřete do čista a přiveďte 3,5 litru vody k varu.
  10. Přidejte kosti a hrudí, cibuli, zázvor, veškeré koření cukr a sůl – voda by měla sotva pokrývat všechno.
  11. Přiklopte pokličkou a vařte 3 hodiny.
  12. Vyjměte hrudí, ochlaďte a poté uložte do chladničky.
  13. Vařte zbylou polévku bez pokličky po dobu 40 minut.
  14. Nalijte vývar do jiného hrnce, vyhoďte kosti a koření.
  15. Vývaru by mělo být asi 2,5 litru, pokud je ho více, zredukujte.
  16. Přidejte rybí omáčku, případně upravte sůl a cukr.
  17. Vývar by měl být, voňavý, kořeněný, slaný a lehce sladký.
  18. Připravte rýžové nudle dle návodu na obale těsně před podáváním.
  19. Vložte nudle do misky.
  20. Zasypte je syrovým hovězím masem a hrudím.
  21. Zalijte horkým vývarem – uvaří hovězí na medium rare.
  22. Podávejte se surovinami k servírování vedle!
Asijská polévka s rýžovými nudlemi a hovězím masem posypaná bylinkami a chilli v hlubokém talíři s hůlkami.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.