Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky z kuřecích prsíček
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- čtvrt hlávky bílého zelí
- pepř
- kari
- 4 velké lžíce sterilovaného hrášku
- 4 velké lžíce sterilované kukuřice
- 1–2 banány (podle velikosti)
Postup receptu
- Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky
- Rozpálíme olej a zpěníme v něm med se sójovou omáčkou
- Vložíme nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a za stálého míchání opečeme
- Pak přidáme najemno nakrájené hlávkové zelí, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme, až je maso i zelí měkké
- Vodu necháme z větší části vydusit
- Nyní přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici a banán překrojený podélně na poloviny a příčně nakrájený na plátky
- Za občasného promíchání necháme prohřát
- Příloha: rýže, kuskus