Vynikající asijská restovaná směs z kuřecího masa a zelené zeleniny, kterou si připravíte během chvilky, takže je skvělá jako večeře během náročných pracovních dní. Užijte si to!
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku řepkového oleje
- 1 střední cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
- 1/2 kila kuřecích stehen bez kůže a kostí, nakrájených na tenké nudličky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 malá brokolice, nakrájená na 2,5 cm růžičky
- 1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený na tenké plátky
- 110 g cukrového hrášku
- 1 stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička asijské chilli česnekové omáčky
- 1 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 šálek mungo klíčků
- 2 lžíce nasekaných lístků bazalky
- 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- dušená jasmínová rýže, k podávání
Postup
- Zahřejte wok, dokud nebude velmi horký.
- Přidejte 2 lžíce řepkového oleje a když se z něj téměř kouří, přidejte nakrájenou cibuli a kuřecí nudličky.
- Za stálého míchání opékejte na vysokém ohni, dokud maso lehce nezhnědne, ale není propečené, asi 3 minuty.
- Přidejte rybí omáčku a za stálého míchání restujte 10 sekund.
- Přendejte kuře na talíř.
- Ve woku rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje.
- Přidejte brokolici, řapíkatý celer, cukrový hrášek, česnek a zázvor a za stálého míchání opékejte na vysokém plameni do křupava, 3 až 4 minuty.
- Vraťte maso do woku spolu s případnou nahromaděnou šťávou.
- Přidejte chilli česnekovou omáčku, hoisin a ústřicovou omáčku a za stálého míchání opékejte, dokud není maso propečené, další 3 až 4 minuty.
- Přidejte mungo klíčky, bazalku a limetkovou šťávu a dobře promíchejte.
- Přendejte do misky a ihned podávejte s dušenou jasmínovou rýží.
Tento pokrm se nejlépe připravuje ve woku. Na výběr je široký sortiment produktů, které se liší nejenom v ceně, ale i kvalitě. Jak vybrat ten správný? Jaké materiály, typy a tvary jsou dostupné, jak se v nich vyznat a k čemu všemu je lze využít? Přečtěte si naši recenzi pánví wok a zjistěte, jaká je pro vás ta ideální.