Autentické italské spaghetti

Autentické italské spaghetti

Užijte si tyto delikátní špagety s masem, rajčaty, bazalkou, cibulí a mrkví, které si zamiluje celá vaše rodina a k večeři už nebude chtít nic jiného. Navíc je to tak neuvěřitelně jednoduché!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového masa (volitelně)
  • 700 g rajčat (čerstvá loupaná a nakrájená rajčata nebo konzervovaná rajčata San Marzano)
  • 6 nasekaných lístků čerstvé bazalky (nebo 1-2 lžičky sušené bazalky)
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • hovězí vývar (pokud je potřeba, podle chuti)
  • 500 g špaget

Postup

  1. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  2. Přidejte cibuli, mrkev a česnek a restujte 1 minutu.
  3. Přidejte mleté ​​hovězí a vepřové maso a dále restujte.
  4. Když je maso opečené a cibule měkká, přidejte rajčata.
  5. Když rajčata změknou a začnou pouštět šťávu (asi 4-5 minut), přidejte bazalku, cukr, sůl a pepř (pokud jste použili celá rajčata, rozmačkejte je šťouchadlem na brambory, aby pustila veškerou šťávu).
  6. Vařte alespoň 3 hodiny (až 6 hodin) za občasného míchání.
  7. Čím déle budete vařit, tím lépe.
  8. Důležité: rajčata se snadno připalují, proto je sledujte a v případě potřeby přidávejte po troškách hovězí vývar.
  9. Ve velkém hrnci uvařte špagety v osolené vodě al dente, sceďte a vraťte do hrnce.
  10. Přidejte omáčku na špagety a míchejte, dokud nejsou špagety omáčkou zcela pokryty.
  11. Ihned podávejte.
Špagety s masem, rajčaty, bazalkou, cibulí a mrkví na talíři s vedle položeným struhadlem, rajčaty, česnekem a bazalkou.
www.favfamilyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.