Užijte si tyto delikátní špagety s masem, rajčaty, bazalkou, cibulí a mrkví, které si zamiluje celá vaše rodina a k večeři už nebude chtít nic jiného. Navíc je to tak neuvěřitelně jednoduché!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 3 mrkve, oloupané a nakrájené
- 500 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa (volitelně)
- 700 g rajčat (čerstvá loupaná a nakrájená rajčata nebo konzervovaná rajčata San Marzano)
- 6 nasekaných lístků čerstvé bazalky (nebo 1-2 lžičky sušené bazalky)
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- hovězí vývar (pokud je potřeba, podle chuti)
- 500 g špaget
Postup
- Ve velké hluboké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Přidejte cibuli, mrkev a česnek a restujte 1 minutu.
- Přidejte mleté hovězí a vepřové maso a dále restujte.
- Když je maso opečené a cibule měkká, přidejte rajčata.
- Když rajčata změknou a začnou pouštět šťávu (asi 4-5 minut), přidejte bazalku, cukr, sůl a pepř (pokud jste použili celá rajčata, rozmačkejte je šťouchadlem na brambory, aby pustila veškerou šťávu).
- Vařte alespoň 3 hodiny (až 6 hodin) za občasného míchání.
- Čím déle budete vařit, tím lépe.
- Důležité: rajčata se snadno připalují, proto je sledujte a v případě potřeby přidávejte po troškách hovězí vývar.
- Ve velkém hrnci uvařte špagety v osolené vodě al dente, sceďte a vraťte do hrnce.
- Přidejte omáčku na špagety a míchejte, dokud nejsou špagety omáčkou zcela pokryty.
- Ihned podávejte.