Vyzkoušejte tuto zdravější verzi tradiční majonézy, která je úžasně krémová a lze ji většinou použít i tam, kde byste použili běžnou majonézu.
INGREDIENCE
- 2/3 šálku rozmačkaného zralého avokáda
- 2 lžičky bílého nebo jablečného octa
- 2 lžičky citronové šťávy
- 3/4 lžičky cibulového prášku
- 1/8 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 šálku vody
- 2 lžíce oleje nebo další voda pro nízkotučnou majonézu
POSTUP
- Smíchejte všechny ingredience v mixéru dohladka.
- Pokud chcete řidší majonézu, přidejte více vody.
- Pokud chcete pikantní majonézu, klidně přidejte špetku pálivé omáčky nebo kajenského pepře.
- Zbytky skladujte zakryté v lednici 3-4 dny.
