Recepty na avokádovou pomazánku s česnekem jsou zdravé a voňavé.
A rozhodně by vám neměly uniknout!
Ochutnejte je s námi.
Naše recepty
Jak vybrat správné avokádo?
Zralost: Avokádo by mělo být dostatečně zralé, ale ne příliš měkké. Při stisku by mělo být mírně pružné, ale nemělo by se příliš propadnout pod tlakem prstu. Pokud je avokádo příliš tvrdé, znamená to, že ještě není zralé.
Barva: Zralá avokáda mají často tmavě hnědou až černou barvu. Avšak ne všechny odrůdy jsou stejné, některé zůstávají zelené i při zralosti.
Stopka: Odstraňte malou stopku z horní části avokáda. Pokud pod ní uvidíte zelenou barvu, je pravděpodobné, že je avokádo zralé. Pokud je barva pod stonkem hnědá nebo černá, může být přezrálé.
Váha: Pokud možno, zkuste si avokádo před zakoupením podržet v ruce. Pokud je překvapivě lehké, může to znamenat, že je uvnitř suché nebo příliš zralé.