Avokádová pomazánka s čokoládou

Avokádová pomazánka s čokoládou

A konečně třešnička na dortu. Sladký dezert nakonec.

Vyzkoušejte recept na pomazánku z avokáda s čokoládou!

Nemusíte se bát, že byste snědli něco nezdravého. 

Ingredience:

  • 100 g nesolených kešu ořechů 
  • 10 měkkých datlí
  • 1 dl mandlového mléka
  • 2 velká avokáda
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g čokolády na vaření (alespoň 70%)
  • 50 ml javorového sirupu

Na servírování:

  • lesní ovoce
  • jahody
  • šlehačka 

Postup:

  • Mandle, kešu ořechy a mandlové mléko dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. 
  • Přidejte avokádo a rozmixujte. 
  • Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření, kakao a javorový sirup. 
  • Mixujte, dokud se vše hezky nespojí. 
  • Podávejte vychlazené, nazlobené lesním ovocem, posypané hoblinkami bílé čokolády. 
  • Nejlepší je směs vychladit v cukrářském sáčku, a pak do sklenic hezky nazdobit. 
avokádová pěna s čokoládou a jahodami s mátou jako ozdobou
Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.