A konečně třešnička na dortu. Sladký dezert nakonec.
Vyzkoušejte recept na pomazánku z avokáda s čokoládou!
Nemusíte se bát, že byste snědli něco nezdravého.
Ingredience:
- 100 g nesolených kešu ořechů
- 10 měkkých datlí
- 1 dl mandlového mléka
- 2 velká avokáda
- 3 lžíce kakaa
- 100 g čokolády na vaření (alespoň 70%)
- 50 ml javorového sirupu
Na servírování:
- lesní ovoce
- jahody
- šlehačka
Postup:
- Mandle, kešu ořechy a mandlové mléko dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Přidejte avokádo a rozmixujte.
- Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu na vaření, kakao a javorový sirup.
- Mixujte, dokud se vše hezky nespojí.
- Podávejte vychlazené, nazlobené lesním ovocem, posypané hoblinkami bílé čokolády.
- Nejlepší je směs vychladit v cukrářském sáčku, a pak do sklenic hezky nazdobit.