Tato česneková pomazánka se připravuje z avokáda a je to svým způsobem takový dip, do kterého můžeme ponořit křupavou zeleninu, nebo také tortilla chips. Je to však i směs k namazání na čerstvou bagetu.
Ingredience:
- 2 velká avokáda
- 4 stroužky česneku
- 1 malá červená cibule
- 1 hrst listů čerstvé bazalky
- sůl podle chuti
Postup:
- Česnek lehce zmáčkneme a dáme péct na malý pekáček asi na 15 minut při 180°C.
- Když je upečený, vyloupneme ho ze slupky a dáme do misky, kde ho rozmačkáme vidličkou.
- Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu.
- Přidáme k česneku a rovněž pečlivě rozmačkáme.
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nasekáme najemno.
- Pokud nechceme cibuli cítit až moc, dáme jen půlku.
- Bazalku opláchneme a listy rozkrájíme na drobné kousky.
- Vše přihodíme do mísy, osolíme a důkladně zamícháme, aby vznikla hladká směs.